Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-10-2013

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13-10-2013 η προγραμματισμένη εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραμινών και φίλων“YΔΡΑΜΑ", στο Ζαγκλιβέρι και στην περιοχή της Δράμας.

1.    Η εκδρομή μας ξεκίνησε με προσκυνηματική επίσκεψη στο Ζαγκλιβέρι στον Ι.Ν. της Αγίας  Ακυλίνας. 

2.    Η συνέχεια ήταν στο ηρωικό και μαρτυρικό Δοξάτο, όπου στον χώρο του μνημείου της σφαγής της 29-9-1941, η πρόεδρος του Τ.Σ., κ.Καρατζόγλου μας έκανε κοινωνούς της ιστορίας του τόπου και των δεινών που έζησαν οι κάτοικοι του. Εγκάρδια υποδοχή είχαμε και στον ιστορικό Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου (1870) από τον Π. Ιωάννη, εφημέριο του Ναού, ο οποίος σε ανάμνηση της επίσκεψης, πρόσφερε μια εικόνα του Αγίου Αθανασίου για τα γραφεία του Συλλόγου μας. Εξαιρετική φιλοξενία έτυχαν τα μέλη μας και στο πνευματικό κέντρο του Δοξάτου, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου και περιηγήθηκαν στις εκθέσεις που φιλοξενεί, ενώ οι υπεύθυνοι του κέντρου πρόσφεραν ένα λεύκωμα για το  Δοξάτο για τα γραφεία του συλλόγου μας.

3.    Λίγα χιλιόμετρα από το Δοξάτο βρίσκεται το κτήμα ΟΙΝΟΓΕΝΝΕΣΗ, του φίλου του Συλλόγου μας, κ. Τσάλκα, ο οποίος μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, ενώ τα μέλη μας συμμετείχαν σε οινογνωσία  των κρασιών του κτήματος. 

4.    Μετά από μια αναζωογονητική  στάση για φαγητό στο πανέμορφο  Κεφαλάρι, καταλήξαμε στον τελευταίο σταθμό της εκδρομής μας, την πολυαγαπημένη μας Δράμα. 

5.    Στην πρωτεύουσα του νομού μας, μεταβήκαμε στην Ένωσης Κυριών Δράμας - "Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας", όπου τύχαμε θερμής υποδοχής και οι εκδρομείς ενημερώθηκαν από την Πρόεδρο κ. Τσιαμούρα, για την πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ένωσης. Από την πλευρά του ΥΔΡΑΜΑ, ο πρόεδρος κ. Καλλινικίδης, ενημέρωσε πως  -μέσω της Ένωσης Κυριών- προσφέρεται ένα διαμέρισμα για την δωρεάν διαμονή Δραμινού φοιτητή από πολύτεκνη οικογένεια για τέσσερα έτη, ενώ το μέλος του συλλόγου κ. Δόρδιος, πρόσφερε την μεταφορά αντικειμένων προς την Ένωση Κυριών, μέσω της μεταφορικής του εταιρείας στην Θεσσαλονίκη.

O Σύλλογος μας ευχαριστεί τον Δήμο Δοξάτου, το κτήμα Οινογέννεση και την Ένωση Κυριών Δράμας για την φιλοξενία τους και ευχόμαστε καλή δύναμη στις δραστηριότητες τους.

Αισθανόμαστε επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους που μετείχαν στην εκδρομή μας, τόσο για την ολόθερμη συμμετοχή τους, όσο και για την κατανόηση που επέδειξαν στο βαρύ πρόγραμμα της εκδρομής. Ελπίζουμε και την επόμενη φορά να βιώσουμε ανάλογες ευχάριστες στιγμές και να τις μοιραστούμε με ακόμη περισσότερους φίλους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου