Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Προσκυνηματική εκδρομή στην Ίμβρο.

Την Παρασκευή    6 Ιουνίου 2014, ο Σύλλογός μας, μετά από κατάλληλη προετοιμασία, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδρομή στην Ίμβρο. Σκοπός της εκδρομής μας, ήταν η προσφορά  βιβλίων και σύγχρονου υπολογιστή, στο νέο , Ελληνικό σχολείο των Αγίων Θεοδώρων της Ίμβρου .Ένα σχολείο που επαναλειτούργησε πρόσφατα, μετά από δεκαετίες .
Με συγκίνηση που δεν είναι δυνατόν να περιγράψουμε πάνω στο χαρτί, εμείς όλοι οι Δραμινοί  , εμείς που ακούσαμε τους παππούδες μας και τους γονείς μας, να μιλάνε για τις αξέχαστες πατρίδες της Ανατολής, βρεθήκαμε εκεί, καταθέτοντας το χαμόγελό μας και την συμπαράστασή μας, σε όλους αυτούς που πίστεψαν στο όνειρο.
Ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές εκεί, δίπλα στην θρυλική κυρά-Παναγιώτα, στον αειθαλή ενενηντάχρονο Μπάρμπα –Χρήστο Καπλάνη, στην  Πολίτισα δασκάλα και στον  ακάματο…. Κερκυραίο δάσκαλο. Με απόλυτο σεβασμό στα ήθη, στους νόμους και στην  ειρήνη, μετά από  49 χρόνια, ακούγεται  πάλι η Ελληνική λαλιά, να βγαίνει μέσα από την παιδική ψυχή, πάνω στο Ελληνικό αναγνωστικό .Χρόνια μετά, τα όνειρα είναι πάλι Ελληνικά, έστω και λίγα, έστω και δειλά.
Ο σύλλογός μας, σας καλεί όλους, να έχετε εκεί το μυαλό σας, όταν κάτι σας περισσεύει, όταν σας πνίγει ένας κόμπος προσφοράς, αλληλεγγύης. Δεν είναι τόσο το οικονομικό μέρος της ενέργειας, όσο η χαρά που δίνετε σ αυτούς του ανθρώπους, αυτούς που διάλεξαν  να γεννήσουν και ν αναθρέψουν τα παιδιά τους εκεί. Υπομονετικά, αγόγγυστα  και κυρίως , αναπνέοντας τον Αιγαιοπελαγίτικο αέρα , εκεί στις εσχατιές της πιο όμορφης θάλασσας της γης, του Αιγαίου των πολιτισμών και των ονείρων. Μακριά από  κλάψα και μιζέρια, με τα κεφάλια ψηλά…
Ειδικά εμείς οι Δραμινοί, που γαλουχηθήκαμε  με τους χαμένους τάφους των παππούδων μας, έχουμε έναν παραπάνω λόγο, νάμαστε εκεί συχνά, με γεμάτα χέρια , και κυρίως με ανοικτές καρδιές.
Η φιλοξενία, ήταν άψογη, τόσο από πλευράς ομογενών, όσο και από πλευράς των τοπικών αρχών και επαγγελματιών.
Για κάθε χρήσιμη πληροφορία και επικοινωνία ,η Ιμβριακή ένωση Μακεδονίας Θράκης, με έδρα την Θεσσαλονίκη, είναι στην διάθεσή σας. Διαδικτυακός τόπος , όπου θα βρείτε τα πάντα: http://www.imvrosisland.org/sillogos_mak.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου